Mød Hørsholm. Læs mere her

Hør familien Wagner fortælle om deres hverdag

Familien Wagner har planer om at blive boende i Hørsholm resten af livet

Et pulserende københavner-liv er blevet skiftet ud med en mere rolig og harmonisk tilværelse i Hørsholm. Det valg har været det helt rigtige for Familien Wagner, der tæller Pernille, Rasmus og børnene Liva på 2 år og Theodor på bare 0 år. Familien kan se sig selv blive boende i den naturskønne kommune - selv når børnene er blevet store.

Her er meget trygt at bo. Når børnene er større, vil de selv kunne cykle i skole og løbe over til legekammerater

Mere økonomisk overkommeligt end forventet
"Da vi besluttede, at vi ville flytte ud af byen og skulle til at finde et nyt sted, havde vi egentlig afskrevet Hørsholm som en mulighed. Vi troede ganske enkelt, at det ville være for dyrt for os. Vi havde et budget, som vi var nødt til at holde os inden for, og vores forestilling var, at Hørsholm kommune var uden for vores økonomiske rækkevidde. Men efter vi havde allieret os med en købsrådgiver, fandt vi ud af, at det faktisk er muligt at få et hus herude for rimelig penge. Det var en dejlig overraskelse og gjorde beslutningen nem," forklarer Rasmus.

En kommune med masser af sport og shopping
"Som børnefamilie gør vi stor brug af kommunens mange tilbud. Liva og Rasmus går til gymnastik hver lørdag på Vallerødskolen, og jeg går til pilates. Begge dele foregår via Hørsholm Gymnastikforening, og generelt er der mange muligheder for sportsaktivitet i byen med skøjtehal, svømmehal og et rigt foreningsliv," fortæller Pernille.

"Vi bruger også byens mange legepladser, og centrum af Hørsholm har masser af gode shoppingmuligheder. Faktisk savner jeg slet ikke butikkerne i København, for Hørsholm har det udvalg, jeg har brug for. Her er både Søstrene Grene, Joe & The Juice, Sticks'n'Sushi. Man kan ligefrem hente sin pick-up-latte hos Lagekagehusets drive-in."

Trygt og nemt at komme rundt

Hørsholm er et af Danmarks tryggeste områder, og den gode infrastruktur er et af kommunens vartegn. Et veletableret netværk af stisystemer gør det nemt at komme rundt, og børn og unge kan let komme til og fra skole og fritidsaktiviteter.

Tæt på det hele
Med motorvejen og Kystbanen er det også nemt at komme til f.eks. København og Helsingør. 

Trygge og natureskønne rammer at vokse op i
"Vi oplever, at institutionerne i Hørsholm er gode og trygge. Liva går i Hørsholm Børnegård, og de laver mange forskellige aktiviteter med børnene. De cykler rundt i Christiania-cykler og besøger alle de dejlige naturområder - bl.a. Rungsted Hegn, Dronningedammen og Usserød Å, hvor der er fritgående køer, der græsser. Hun kommer glad og træt hjem hver dag, da hun har fået så mange dejlige oplevelser udenfor," siger Pernille.

"Generelt er her bare rart at vokse op for børn. Her er ro, masser af frisk luft og børnene kan færdes trygt. Når de bliver større, vil de selv kunne cykle i skole og løbe over til legekammerater. Og det er egentlig det vigtigste for Pernille og jeg - at børnene trives," konkluderer Rasmus.

Rasmus, 32 år
Rasmus kommer oprindeligt fra Trørød. Han arbejder som Business Development Manager, Nordics hos EVBox. Rasmus har hørt godt om Hørsholm fra venner og bekendte. Han nyder de grønne områder i kommunen og er glad for at mærke, at byen hele tiden udvikler og fornyer sig.
Pernille, 28 år
Pernille kommer oprindeligt fra København. Hun er pt. på barsel med Theodor, men arbejder ellers som Area Sales Manager hos Sony Mobile. Hun er glad for de mange shoppingmuligheder i Hørsholm, nyder gåturene med barnevogn i naturen og går til pilates en gang om ugen i Hørsholm Gymnastikforening.
Liva, 2 år
Liva er glad for at gå i Hørsholm Børnegård, hvor hun tit kommer ud og oplever den dejlige natur i kommunen. Liva elsker at gå til gymnastik hver lørdag med far Rasmus, hvor der både er hop, spring og dans. Det gør de på Vallerødskolen.
Theodor, 0 år
Theodor er familiens yngste medlem. Han nyder pt. en rolig barselstilværelse med sin mor og de mange gåture i naturen. Når Theodor er blevet gammel nok, skal han også gå i Hørsholm Børnegård.

Planer om at blive boende
"Oprindeligt tænkte vi, at vi ville flytte tilbage til byen, når børnene er blevet store. Men sådan tænker vi ikke længere. Vi har alt, hvad vi skal bruge her. Vi har natur lige ude for døren, havnen, vandet og skoven er tæt på, og så er København ikke mere end 20 minutter væk. Vi er faldet rigtig godt til her," siger Pernille. 

"Flere af vores venner er blevet lune på idéen om at flytte herop. I starten synes de, at Hørsholm var ude på landet, da man kører forbi marker og skov for at komme herud. Men sådan ser det jo ud, hvis man kommer bare 5 km uden for byen. Til gengæld slipper man for al hektikken og trakfikstøjen i baghaven," forklarer Rasmus.


Familien Laub Oksen føler sig hjemme i Hørsholm efter 16 år i Asien.

Familien Wagner har planer om at blive boende i Hørsholm resten af livet.

For den aktive Familien Thorius er Hørsholm den helt rette base.

Tæt på skov og strand, gode skoler, og fritidsaktiviteter i særklasse.

Hørsholm har masser af dejlige boligkvarterer og almene boliger.

Læs mere om borgernes egne favoritsteder og oplevelser i Hørsholm og Rungsted: https://horsholm-rungsted.dk/