Mød Hørsholm. Læs mere her

Hør familien Thorius fortælle om deres hverdag

For den aktive Familien Thorius er Hørsholm den helt rette base

Som børn voksede de selv op i forstæderne, og Hørsholm Kommune har derfor været den helt rigtige landingsplads for Anne og Simon. Deres to børn, Emma på 6 år og Emil på 3 år, tager aktivt del i byens fritidsliv, og som familie har de stor glæde af naturen og de kulturelle muligheder. Familien Thorius har slået stærke rødder i Hørsholm.

Der er gode muligheder for at være spontan. Byen har tilbud til alle behov

Den bedste kombination af kultur og natur
"Vi er en meget aktiv familie, som sætter stor pris på at komme ud, hvor der er lys og luft. Vi er begge vokset op i forstæderne som børn. Simon i Jylland og jeg i Hørsholm, så for mig er det som at være kommet hjem igen. Her er så mange dejlige, grønne oaser, og vandet er helt tæt på. Vi går meget op i at komme ud i naturen og få oplevelser sammen med børnene," fortæller Anne.

"Hørsholm byder også på et væld af tilbud for de kulturinteresserede. Vi har Trommen med bibliotek, biograf og masser af kultur i børnehøjde. Trommen tiltrækker flere prominente kunstnere, og man kan både komme til standup og koncerter. Derudover har vi Karen Blixen Museet tæt på - og inden for overskuelig afstand Louisiana i Humlebæk og søfartsmuseet i Helsingør. I Hørsholm er vi faktisk centreret midt i Nordsjælland med hurtig adgang til mange oplevelser," forklarer Simon.

Et aktivt fritidsliv for hele familien
"Vores børn deltager aktivt i byens fritidsliv. Emma er meget glad for at gå til kor i den lokale kirke og har både gået til basket og til gymnastik i den lokale gymnastikforening. Emil går til basket i Hørsholm 79ers, hvor jeg selv er træner. Børnene har i deres ret korte levetid oplevet idrætslivet på mange måder. Der er så mange foreninger og faciliteter, og det er en stor fordel for os," siger Anne, der også bruger et byens fitnesscentre flittigt.

"Jeg er mest glad for at røre mig ude i naturen, så jeg cykler tit en tur på mountainbike ved Rungsted Hegn eller Rude Skov," supplerer Simon.

Et aktivt og mangfoldigt fritidsliv

Hørsholm Kommune har et rigt og varieret fritidsliv. Svømmehal, skøjtebaner, gymnastikforeninger, musikskole, ride- og sejlklubber er blot et  udpluk af de mange muligheder, kommunen har at byde på.

Aktiv by for alle generationer
Der er både tilbud til børn, unge og voksne – og til hele familien. Uanset interesse er der noget for enhver smag, og Hørsholm er garant for et aktivt og alsidigt fritidsliv.

Hørsholm vinder over København
"Vi boede oprindeligt på Frederiksberg, men da Emma kom til verden, var vi fast besluttede på at skulle ud af byen. Vi brugte ikke rigtigt København. Det endte altid med, at vi skulle planlægge, hvis vi ville på café eller gå en tur rundt om søerne. Så afsavnet har været meget begrænset", forklarer Anne.

"Vi har fundet ud af, at vi lige så godt kan få en urban oplevelse her ved at tage en tur ned og spise sushi ved havnekanten, gå på café og shoppe i lækre butikker. Der er gode muligheder for at være spontan, da byen har tilbud til alle behov. Jeg tror mange undlader at flytte ud af København, fordi de er bange for at gå glip af mulighederne. Men den bekymring bliver gjort til skamme i Hørsholm", konstaterer Simon.

Simon, 38 år
Simon er vokset op i en jysk forstad, men har også boet på Frederiksberg i flere år. Han har nu slået rødder i Hørsholm sammen med Anne og deres to børn. Simon arbejder som arkitekt hos 3XN Architechts og glæder sig over den korte transporttid til København.
Anne, 40 år
Anne er selv vokset op i Hørsholm, hvor hun bl.a. har spillet basket på eliteplan. Efter flere år på Frederiksberg er hun nu vendt tilbage til sin barndomsby og har sine forældre tæt på. Anne arbejder som Marketing Project Manager hos Velux og har kun en kort cykeltur til arbejde.
Emma, 6 år
Emma går i 0.c på Vallerødskolen, hvor mor også gik, da hun var barn. Emma elsker at gå på Trommens bibliotek med mormor og morfar, der bor tæt på. Hun er også rigtig glad for at synge i det lokale kirkekor.
Emil, 3 år
Emil går i børnehave i Ahornhuset, og det er han rigtig glad for. Emil bruger sin fritid på at dunke og drible på sit Youngballers baskethold i Hørsholm 79ers sammen med en masse andre 3-4 årige, hvor mor er træner.

Institutioner med god pædagogik og høj faglighed

"Emils børnehave, Ahornhuset, er en lille, intim børnehave, der har mange gode vaner og traditioner. De er utrolig gode til at komme i naturen og få jord under neglene. I Hørsholm er der institutioner i hver en krog, og de er meget forskelligartede. Så det er nemt at finde noget, der passer til den enkelte familie," fortæller Simon.

"Skolerne i Hørsholm er også meget velfungerende. Det kan jeg huske fra min egen skoletid. Emma er startet på Vallerødskolen i maj, og det er både hun og vi meget glade for. Skolen ligger helt tæt på strand og skov, og sportsfaciliteter er også lige i nærheden. Lærerne har desuden været meget pædagogiske og gode til at inkludere os forældre i indkøringen," siger Anne.


Familien Laub Oksen føler sig hjemme i Hørsholm efter 16 år i Asien.

Familien Wagner har planer om at blive boende i Hørsholm resten af livet.

For den aktive Familien Thorius er Hørsholm den helt rette base.

Tæt på skov og strand, gode skoler, og fritidsaktiviteter i særklasse.

Hørsholm har masser af dejlige boligkvarterer og almene boliger.

Læs mere om borgernes egne favoritsteder og oplevelser i Hørsholm og Rungsted: https://horsholm-rungsted.dk/